NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • Geen redelijk doel met aantijging van verkrachting
 • GEPLAATST OP: 8 maart 2005
 • GEPLAATST DOOR: Doeko Bosscher
 • GEPLAATST IN: Privacy
 • GOOGLE+: Doeko Bosscher

Geen redelijk doel met aantijging van verkrachting

De Fractievoorzitster van GroenLinks in Delfzijl  is veroordeeld tot het betalen van Euro 5.000,=. Zij had op 14 januari in Radio Noord gezegd dat de fractievoorzitter van Gemeentebelangen zich schuldig zou hebben gemaakt aan verkrachting bij een partijbijeenkomst. Ook zou er aangifte tegen hem zijn gedaan. De Voorzieningenrechter van de Rechtbank Groningen besliste in zijn vonnis van 8 maart 2005 dat de er geen redelijk doel was gediend met de aantijging, die ook nog onrechtmatig werd geoordeeld.

De Voorzieningenrechter overweegt in de uitspraak fijntjes: "De omstandigheid dat eiser in zijn hoedanigheid van advocaat en fractievoorzitter van Gemeentebelangen in de gemeente Delfzijl in het noorden van Nederland - waar ook de meeste media-aandacht aan de mededelingen van gedaagde is gegeven - een relatief bekende publieke persoon is, betekent op zich weliswaar dat eiser zich meer zal moeten laten welgevallen dan een niet-publiek figuur, doch dat geldt in beginsel niet voor de onderhavige - zeer laakbare - handelingen waarvan hij als privĂ©-persoon beticht wordt."

De Voorzieningenrechter was ook niet overtuigd door het argument dat de Officier van Justitie minder snel tot sepot zou besluiten als ruchtbaarheid zou worden gegeven aan de vermeende verkrachting.

 PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

 1. NAAM
 2. E-MAILADRES
 3. BERICHT
 4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
 5.