NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Gaspedaal.nl wint KG van Autotrack

Gaspedaal.nl wint KG van Autotrack

De Voorzieningenrechter te Utrecht heeft in zijn vonnis van vandaag bepaald dat zoekmachine Gaspedaal.nl de gegevens van Autotrack mag blijven gebruiken.

Autotrack.nl, een website van uitgeefconcern Wegener, is een databank waarin gegevens van - met name - te koop aangeboden occasions worden verzameld. Gaspedaal.nl zoekt aan de hand van de door bezoekers opgegeven zoekcriteria zeven websites af, waaronder Autotrack.nl. Gaspedaal.nl neemt in de zoekresultaten vervolgens foto, merk, type, bouwjaar en kilometerstand van gevonden occasions op haar eigen website over.

De Voorzieningenrechter is van oordeel dat deze handelswijze geen inbreuk maakt op de databankrechten van Wegener. Gaspedaal.nl profiteert niet substantieel van de commerciƫle waarde van de databank en brengt ook geen substantiƫle schade toe aan (de exploitatiemogelijkheden van) Autotrack.nl. Daarbij heeft de rechter in aanmerking genomen dat Gaspedaal.nl per keer maar een uiterst klein deel van de Autotrack.nl databank opvraagt en hergebruikt.

Volgens de Voorzieningenrechter is er evenmin sprake van inbreuk op de geschriftenbescherming of een onrechtmatige daad.

Lees hier de berichten op Nu.nl en Rechtspraak.nl en klik hieronder voor het vonnis.

BRON: Nu.nl en rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.