NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Franse rechter verbiedt exclusieve verkoop iPhone

Franse rechter verbiedt exclusieve verkoop iPhone

Telecomprovider Orange heeft in Frankrijk het alleenrecht op de verkoop van de iPhone verloren. De exclusieve deal is door het Parijse hof van beroep verboden, wegens het negatieve effect ervan op de vrije mededinging.

In december vorig jaar schorste de Franse mededingingsautoriteit de exclusiviteit van Orange, na klachten van concurrenten en van de Franse consumentenorganisatie UFC-Que Choisir. Orange ging in beroep van deze beslissing, maar het hof bekrachtigt nu het besluit van de mededingingsautoriteit. Orange heeft reeds aangekondigd in cassatie te gaan van de beslissing.

Apple heeft in verschillende landen exclusieve deals gesloten met mobiele providers. In Nederland is de iPhone alleen te verkrijgen bij T-Mobile, net als in Duitsland. In de Verenigde Staten is er een deal met AT&T.

Tweakers.net meldt dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit niet voornemens is nu op te treden tegen de iPhone-deal in Nederland. "Apple heeft er zelf voor gekozen om de iPhone beperkt beschikbaar te maken", zegt NMa-woordvoerder Ursul Schaap. "Dat mag van ons. Er zijn veel meer smartphones te koop, dus wij zien, in tegenstelling tot onze Franse evenknie, geen aanleiding om de iPhone-deal te verbieden."

Lees hier het hele bericht.

BRON: Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.