NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Frankrijk versoepelt three strikes wetgeving

Frankrijk versoepelt three strikes wetgeving

Zoals we al eerder hebben besproken op deze blog (onder meer hier en hier), is in de Franse “Hadopi-wet” een zogenaamd three strikes regime neergelegd. Dat houdt een verplichting in voor internet providers om gebruikers die herhaaldelijk auteursrechtelijk beschermde werken down- of uploaden van het internet af te sluiten indien de gebruikers na drie waarschuwingen de inbreuken niet stoppen

Frankrijk was in 2009 het eerste land dat een dergelijk regime invoerde, gevolgd door (delen van de) Verenigde Staten en Engeland. De wet wordt gehandhaafd door de organisatie Hadopi (Haute Autorité pour la diffusion des œuvres et la protection des droits sur internet). In de afgelopen jaren is er maar 1 keer een persoon daadwerkelijk afgesloten. Op de effectiviteit van de wet valt dus op zijn zachtst gezegd wel wat af te dingen.

In een persbericht laat de Franse minister van cultuur nu weten dat de maatregel om mensen af te sluiten van internet niet meer van deze tijd is. Internet is immers een levensbehoefte.  Dit deel van de wet is dan ook officieel geschrapt.  In plaats van achter de individuele up- of downloader aan te gaan, verschuift de focus nu naar het aanpakken van websites die geld verdienen met piraterij.

BRON: Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.