NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Forum Marokko.nl krijgt "kliklinks"

Forum Marokko.nl krijgt "kliklinks"

Bezoekers van het forum van Marokko.nl kunnen binnenkort mogelijk discriminerende, opruiende of haatzaaiende teksten van medebezoekers met één druk op de knop melden. Door de melding wordt niet alleen de beheerder van het forum, maar ook de politie rechtstreeks op de hoogte gesteld. Dit heeft de oprichter van het forum Khalid Mandaoui zaterdag in een interview in het Algemeen Dagblad bekend gemaakt.

Marokko.nl kwam onlangs in opspraak omdat op het forum haatzaaiende uitspraken zouden worden gedaan. Minister van Integratie Van der Laan kondigde daarop aan onderzoek te doen naar de website.

Volgens Mandaoui doet de website met de kliklink nu een beroep op het "zelfreinigende vermogen van de forumbezoekers". Mandaoui stelt dat het ondoenlijk is voor de dertig moderators van de website om alle tienduizenden berichten te lezen die dagelijks binnenkomen.

Dit lijkt mij ook niet noodzakelijk. De zorgplicht van de beheerder van een internetforum strekt niet zover dat deze voortdurend in de gaten moet houden wat er op diens forum geplaatst wordt. Een goede notice-and-takedown procedure zou afdoende moeten zijn.

De kliklinks van Marokko.nl gaan een stuk verder. Het bericht wordt immers direct doorgestuurd aan de politie. Ik ben benieuwd of Marokko.nl de politie bij meldingen ook de identificerende gegevens van de plaatser van het omstreden bericht verschaft. Dit zou mijns inziens een schending zijn van diens privacy.

Lees hier het hele bericht.

BRON: NOS


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

onebekendtje dinsdag 15 februari 2011 22:35

hallo,

de klinklink is nog steeds niet op marokko.nl te vinden ..wat daar gebeurt is gewoon verschrikkelijk ..van haatzaaingen tot dood wensingen ..bedreigingen en noem maar op ..de moderators daar doen niks het enige wat ze doen is op het onzinhoekje mee lullen met de andere ...heb je een klacht word je niet serieus genomen ..je kan een pm naar ze sturen met een klacht of met een vraag ze antwoorden niet ..marokko.nl moeten ze gewoon sluiten.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.