NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • FNV-commercial met lachende Rutte geoorloofd

FNV-commercial met lachende Rutte geoorloofd

De FNV-commercial waarin de voorgenomen bezuinigingen op sociale werkplaatsen aan de kaak worden gesteld, zijn niet in strijd met de goede smaak en het fatsoen volgens de Reclame Code Commissie in haar beslissingen van 30 maart 2012.


Om de video te bekijken dient u social media cookies te accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren.Er waren vele klachten binnen gekomen naar aanleiding van de FNV-commercial. Enerzijds om dat in de Tv-reclame premier Rutte en enkele lachende kabinetsleden schaterlachende worden vertoond, alsof zij zich vrolijk maken over de zorgen die over de bezuinigen worden geuit. Anderzijds betroffen de klachten dat de reclame een verkeerde beeldvorming van de groep arbeidsgehandicapten gaf.

In klachten op basis van de regel in strijd met goede smaak en fatsoen (artikel 2 NRC) stelt de RCC zich altijd terughoudend op, omdat het om subjectieve normen gaat en ook om vrijheid van meningsuiting. In dit geval temeer aanwezig gezien de politieke lading. Pas als naar huidige maatschappelijke normen de grens van het toelaatbare is overschreden, is daarvan pas sprake. Bijvoorbeeld bij geweld, seksuele handelingen en grof taalgebruik en als de reclame jeugdigen kan bereiken (uitgezonden voor 21.00 uur). De commissie laat wel altijd weten dat zij begrip heeft voor het feit dat sommigen wel aanstoot aan kunnen nemen.

In deze zaak werd ook meegewogen dat er sprake is van overdrijving en dat het duidelijk was dat de beelden van Rutte en de zijnen er in waren gemonteerd. Het was dus duidelijk dat zij niet daadwerkelijk schaterlachten om de bezuinigingen.

Voorafgaand aan de zitting heb ik tijdens het radioprogramma van Humberto Tan op BNR dit kort uitgelegd.

Lees hier het persbericht van de RCC met een verwijzing naar 4 representatieve uitspraken

BRON: rcc.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIES (3)

flouis lisa zondag 31 augustus 2014 22:51

hello

Bent u behoefte aan een lening, zo ja dan contact met ons op via e-mail:? Flouislisa009@mail.com

Met de informatie hieronder

naam
bedrag dat nodig
land
duur

Thanks

flouis lisa zondag 31 augustus 2014 22:53

hello

Bent u behoefte aan een lening, zo ja dan contact met ons op via e-mail:? Flouislisa009@gmail.com

Met de informatie hieronder

naam
bedrag dat nodig
land
duur

Thanks

Collins Mark vrijdag 22 september 2017 23:54

Of u nu geld wilt kopen om een auto te kopen, op vakantie te gaan, voor huisverbeteringsdoeleinden of voor onderwijsuitgaven, u kunt voor elk doel een persoonlijke lening nemen via Bad Credit Unsecured Personal Loans. Wij hebben geen beperkingen op de manier waarop u de lening gebruikt. voor meer info pls contact: collinsmark420@hotmail.com

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.