NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • "Flame ernstigste cyberdreiging ooit"

"Flame ernstigste cyberdreiging ooit"

Volgens de International Telecommunications Union (ITU), dat onderdeel uitmaakt van de VN, vormt het onlangs ontdekte spionagevirus genaamd "Flame" de grootste cyberdreiging tot nu toe.


Het virus maakt het mogelijk om mee te kijken met chatgesprekken, op afstand microfoons aan te zetten en af te luisteren, screendumps te maken en om toetsaanslagen te registreren. Ook check het virus of de gebruiker van een Sony Ericsson of een Nokia gebruik maakt. Via bluetooth kan Flame vervolgens contact met de mobieltjes maken.


Volgens ITU en Kaspersky Lab (een Russische partij die zich met IT security bezig houdt) is het virus in ieder geval al meer dan twee jaar actief. Het is een buitengewoon complex virus dat, ondanks een omvang van 20 mb, volledig onzichtbaar is gebleven (al zeggen sommige ontwikkelaars van virusscanner dat zij het wel hebben gedetecteerd).

Het virus zou zo’n 20 maal groter zijn dan het Stuxnet virus dat in 2010 opdook en zich tegen het nucleaire programma van Iran richtte. Het duurde een half jaar om dit virus te bestuderen hetgeen betekent dat het wel 10 jaar kan duren voordat volledig duidelijk is hoe Flame werkt.
Het virus is tot nu toe alleen nog in het Midden-Oosten gedetecteerd, maar ITU denkt dat het ook in andere landen zal opduiken.


Wie het virus heeft ontwikkeld, is niet bekend. Van Stuxnet werd aangenomen dat de VS en Israel daar achter zaten. Er wordt gespeculeerd dat Flame van dezelfde partijen afkomstig is.

 
Lees hier het volledig bericht.

BRON: nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.