NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Finance 2.0: Faillissementen en start-ups

Finance 2.0: Faillissementen en start-ups

Een paar dagen geleden brak het tragische nieuws door dat de Nederlandse website Sellaband.com failliet is gegaan. Enkele dagen later kwam de opluchting dat een Duits bedrijf Sellaband heeft overgenomen en aan een doorstart begint.

 

Het concept van Sellaband is dat musici en band hun demo’s op de website zetten. Fans kunnen dan investeren in de plaat die de band gaat opnemen, waarvoor de fans een aandeel in de plaat krijgen. Als een bepaalde target is gehaald, gaat de band de studio in. Enkele weken of maanden later ontvangen de fans een goed opgenomen CD van deze band. Dit concept wordt ook wel aangeduid als crowdsourcing of finance 2.0. Meerdere bekende en gevestigde artiesten begonnen hun albums via Sellaband te financieren.

 

Inmiddels is er een vergelijkbare Nederlandse website voor schrijvers gelanceerd. Op TenPages.com publiceert een schrijver de eerste 10 pagina’s van het boek dat hij of zij op de markt wil brengen. Door middel van de finance 2.0 filosofie investeren geïnteresseerde lezers in een boek waarvan zij geloven dat de eerste 10 pagina's potentie tonen. Uiteindelijk komt het boek in de winkel te liggen. In de onderstaande clip legt Valentine van der Lande, initiatiefneemster van TenPages.com, uit hoe TenPages werkt.Om de video te bekijken dient u social media cookies te accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren.Wij wensen haar veel succes toe!

 

 

BRON: DutchCowboys.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.