NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Facebook zwicht voor kritiek vanwege bewaren profielen

Facebook zwicht voor kritiek vanwege bewaren profielen

Social network Facebook heeft zijn procedure voor het verwijderen van gegevens aangepast. Het bleek onmogelijk om een account volledig op te heffen. De leden konden wel hun account deactiveren, maar gegevens zoals naam en e-mailadres bleven op de servers van het vriendennetwerk achter. Volgens Facebook als service, zodat je je profiel weer makkelijk zou kunnen activeren, maar volgens een aantal boze (ex)leden maakt dit inbreuk op hun privacy. Ook is de Britse privacywaakhond (de Information Commissioner's Office) een officieel onderzoek naar Facebook begonnen.

Facebook is gezwicht voor de kritiek en heeft zijn beleid nu aangepast door op een helppagina een formulier beschikbaar te stellen waarmee gebruikers hun profiel volledig kunnen laten wissen.

In Nederland zijn eind december  de richtlijnen van het CBP omtrent de publicatie van persoonsgegevens op internet van kracht geworden (zie mijn eerdere berichtgeving hier over). De verwijderbaarheid van gegevens is één van de aandachtspunten en ik ben dan ook benieuwd of het CBP hier net als haar Britse zusje onderzoek naar zal gaan doen.

Lees hier het hele bericht op Nu.nl. 

BRON: Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.