NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Facebook introduceert privacyvriendelijke instellingen

Facebook introduceert privacyvriendelijke instellingen

Enige tijd geleden schreef ik een blog over de vraag of het taggen van foto’s via Facebook onrechtmatig zou zijn. Ik kwam toen tot de (voorzichtige) conclusie dat dat waarschijnlijk niet snel het geval zal zijn. Als de Artikel 29 Werkgroep haar opinie over het begrip ‘toestemming’ eerder had gepubliceerd, was ik denk ik tot een andere conclusie gekomen. De Werkgroep toont zich erg streng in de leer en sluit het geven van impliciete toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens praktisch uit. Zie de blog van Thomas van Essen over deze opinie.

Los van de juridische analyse, voelt iedereen wel aan dat het taggen van foto’s soms pijnlijk of vervelend, of gewoon irritant kan zijn. Meer controle dan alleen de mogelijkheid om een tag achteraf te verwijderen zou dus gewenst zijn. Dat heeft Facebook begrepen: het grootste sociale netwerk heeft nieuwe privacy opties aangekondigd die erg unlike Facebook de gebruikers aanzienlijk meer controle geven over wat er met zijn of haar portret gebeurt. En passant worden er bovendien nog meer privacy vriendelijke opties geboden. De belangrijkste veranderingen:

-       Je kan straks aangegeven dat een foto waar jij op staat alleen nog maar mag worden getagged nadat je daarvoor toestemmning heeft gegeven;

-       Bij het verwijderen van een tag kan meteen vragen om de foto helemaal te verwijderen;

-       Je krijgt de mogelijkheid om per bericht, foto of stuk profielinformatie aan te geven wie dit kan zien. Zo kan je een bericht plaatsen dat voor iedereen te zien is terwijl de bijbehorende foto maar voor een beperkte groep toegankelijk is.

-       Met een duidelijke knop kan je straks per vriend zien hoe je profiel er voor hem of haar uit ziet. Deze optie bestaat al maar is ver weg verstopt in de privacy settings.

Behalve deze nieuwe privacy opties heeft Facebook ook aangekondigd de stekker uit Facebook Places te trekken. In plaats daarvan kan je bij een bericht of foto een locatie toevoegen.

De nieuwe privacyvriendelijke mogelijkheden doen recht aan de behoefte van de gebruikers (de laatste tijd heb ik met enige regelmaat gehoord dat mensen zijn gestopt met Facebook vanwege de privacy onvriendelijke instellingen). Zou Facebook het eindelijk hebben geleerd?

Lees het hele bericht hier.

BRON: De Telegraaf


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

Anastasia Da paxiao maandag 12 augustus 2013 17:42

Hallo heer / mevrouw, er is business Ik wil dat we together.If u geïnteresseerd bent antwoord terug naar mij doen? Thanks jouwe Anastasia.

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.