NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Facebook, een multifunctioneel platform

Facebook, een multifunctioneel platform

De tijd waarin Facebook slechts diende als een platform voor Ivy League-studenten, is al lang voorbij. Facebook is sinds haar lancering in 2004 uitgegroeid tot een multifunctioneel platform. Facebook wordt inmiddels gebruikt om gehele levens met elkaar te delen. Facebook lijkt wel een way of life te zijn geworden. Facebook.com staat inmiddels op nummer 2 op de lijst van Alexa en is hiermee na google.com de meest bezochte website op het internet.

Het succes van Facebook heeft ook een keerzijde. Facebook leeft al een geruime tijd in onvrede met de privacyregels. Zie de weblogs van mijn collega Milica Antic hier, hier en hier. Desondanks blijft het aantal Facebook-gebruikers groeien.

Naast de ontspannende functies die Facebook te bieden heeft, wordt de Facebook ook door verschillende ondernemingen gebruikt als advertentieplatform. Op Facebook kunnen ondernemingen een groot publiek bereiken zonder enorme bedragen te moeten investeren. Ook overheden hebben de website inmiddels gevonden.

Zo las ik vandaag een artikel, waarin werd geschreven over de nieuwe Facebook-pagina ‘NY Sex Offender Locater’  van de New York State Division of Criminal Justice Services. Via de Facebook-pagina kunnen gebruikers zoeken naar zedendelinquenten, die woonachtig zijn in de staat New York. De staat van New York is wettelijk verplicht om een register voor zedendelinquenten bij te houden en Facebook is een goed middel om een groot publiek te bereiken.

In Nederland zijn online registers voor o.a. zedendelinquenten niet toegestaan. Op 24 maart 2009 heeft de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam (LJN: BH7631) geoordeeld dat het op internet vermelden van persoonsgegevens van personen, die zich in het verleden strafrechtelijke hebben moeten verantwoorden, in strijd is met het recht op bescherming van een persoonlijke levenssfeer.

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.