NL EN

Europa, auto's en ICT

In het kader van een project waarbij de ‘intelligente auto' centraal staat heeft de Europese Commissie in kaart laten brengen welke eisen de Europeaan stelt aan zijn auto. Bij een intelligente auto moet gedacht worden aan een auto voorzien van allerlei elektronische snufjes welke er in de eerste plaats op gericht zijn verkeersongelukken te voorkomen.

Zit de autorijdende Europeaan hierop te wachten? Het antwoord is ja, maar. De Europeaan wil graag een veiligere auto maar is niet bereid daar meer voor te betalen. De Europese automobilist kijkt bij aanschaf in de eerste plaats naar prijs, veiligheid en brandstofverbruik. Bovenaan de verlanglijst op het gebied van elektronisch vernuft staan achtereenvolgens elektronische stabiliteitscontrole (ESC) en eCall (de overkoepelende Europese dienst voor noodoproepen vanuit voertuigen). Dat bij eCall een concessie moet worden gedaan aan de privacy wordt minder belangrijk gevonden.

Om door ICT veiliger gemaakte auto's te promoten zal een campagne worden gestart onder de naam "eSafetyAware!". De campagne wordt aangestuurd door een platform van de samenwerkende autobranche en de Commissie.

Lees hier het hele bericht.

 

BRON: Europese Commissie


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.