NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • EU raadpleging radiospectrumbeleid

EU raadpleging radiospectrumbeleid

Toen het Europese Parlement en de Europese Raad in november 2009 overeen kwamen de EU-telecomregels te wijzigen, hebben zij de Europese Commissie gevraagd een meerjaren-radiospectrumbeleidprogramma te formuleren.

 

Op 22 en 23 maart a.s. zullen de Commissie en het Parlement een gezamenlijke “spectrumtop” organiseren teneinde de spectrumprioriteiten voor de periode 2011 – 2015 te bespreken. In het kader hiervan heeft de EU Commissie ter voorbereiding een openbare raadpleging opgezet. Tot 9 april kunnen de industrie, consumenten en andere belanghebbenden hun visie en standpunten bij de Commissie indienen. (Het is onduidelijk waarom de deadline van de raadpleging later is dan de spectrumtop is.)

 

Het radiospectrum wordt gebruikt voor tal van activiteiten, waaronder telefonie, omroep, vervoer, ruimtetoepassingen, maar ook het aanbieden van breedband internet. Het spectrum is echter schaars, dus is een effectieve internationale organisatie hiervan noodzakelijk. Een van de doelstellingen van het i2010 programma van de Commissie is de broadband gap te verkleinen. Een van de Key Issues van het programma is om voor 2013 100% van de EU te voorzien van breedband internettoegang. Het radiospectrum kan hier een belangrijke rol in spelen, met name in afgelegen gebieden waar het onrendabel is om glasvezelkabels aan te leggen.

 

Stuur hier voor 9 april uw inzending op.

 

Lees hier het hele bericht (inclusief informatieve video’s).

BRON: europa.eu


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.