NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • EFF: doorspelen gevoelige informatie onrechtmatig

EFF: doorspelen gevoelige informatie onrechtmatig

De digitale burgerrechtenorganisatie EFF (Electronic Frontier Foundation) heeft een zogenaamde friend-of-the-court brief gestuurd aan een rechtbank in Washington inzake het hoger beroep in de zaak State vs. Westbrook.

In deze zaak gaat het om de heer Westbrook die zijn computer naar een Pc-winkel had gebracht voor onderhoud. Een medewerker van de winkel kwam vervolgens op de harde schijf kinderporno tegen en schakelde de politie in. De politie, in de hoop nog meer bewijs te vinden, onderzocht vervolgens zijn persoonlijke informatie die op de harde schijf was opgeslagen. Volgens de lagere rechter en het EFF is dit in strijd met de Fourth Amendment Rights, dat ziet op huiszoeking en communicatiegeheim, omdat de politie geen onderzoeksbevel had.

Volgens het EFF mogen consumenten verwachten dat privacygevoelige informatie niet zonder meer door PC-winkels aan de politie wordt overhandigd: "Customers who drop off their computers for servicing reasonably expect that their private data won't be handed over to the police without a warrant."

Lees hier het hele bericht.

BRON: eff.org


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.