NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Duitsers met duizenden de straat op tegen Amerikaanse aftappraktijken

Duitsers met duizenden de straat op tegen Amerikaanse aftappraktijken

Opgeroepen door het netwerk #stopwatchingus zijn zaterdag in Duitsland duizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen de Amerikaanse inlichtingendiensten die op wijdverspreide wijze persoonsgegevens aftappen. In Berlijn, Hamburg en ruim 35 andere steden uitten de demonstranten hun woede en spraken zij hun steun uit aan  klokkenluider Edward Snowden, die de enorme omvang van de gegevensverzameling door de Amerikaanse inlichtingendiensten naar buiten bracht.

Duitse Bondskanselier Angela Merkel heeft de kwestie van het aftappen van internetverkeer door de Amerikaanse geheime dienst vorige maand tijdens diens bezoek aan Berlijn onder de aandacht gebracht van de Amerikaanse president Barack Obama. De Duitse oppositiepartijen zijn en blijven echter sceptisch en plaatsen hun vraagtekens bij de bewering van de Duitse regering dat zij niets afwist van de gegevensverzameling.

In Nederland wordt tot nu toe zowel door de burgers als de politiek nogal lauw gereageerd op deze toch zeer omvangrijke verzameling door de Amerikanen van onze persoonsgegevens. Wellicht - na dit Duitse voorbeeld - valt na het zomerreces wat vuurwerk te verwachten?

Lees hier het hele bericht op Nieuws.nl

 

BRON: Nieuws.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.