NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Downloaden (ook) in Frankrijk legaal

Downloaden (ook) in Frankrijk legaal

Het downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal via internet (bijvoorbeeld P2P) is legaal. Dat heeft een Franse rechter om 10 maart jl. bepaald. Eerder had de rechtbank te Haarlem bepaald dat er niets onoorbaars aan het downloaden van muziek via internet is, ook als daar niet voor wordt betaald. 

De Franse uitspraak van het Hof te Montpellier is het gevolg van een strafzaak die het Franse openbaar ministerie was begonnen tegen een student die 488 CD Roms met speelfilms in zijn bezit had. Een groot aantal filmproducenten (o.a. MGM, Disney en Warner Brothers) had zich bij de strafzaak gevoegd om een (civielrechtelijke) boete te verkrijgen.

Dat is echter niet gelukt. Het Hof bepaalt dat de rechthebbende(n) zich niet kunnen verzetten tegen het reproduceren van films als dat slechts voor privĂ©-gebruik geschiedt. Aangezien de student de CDs nooit had verkocht, noch had uitgewisseld, was dat hier het geval. Dat de student sommige CDs had uitgeleend en had bekeken met 2 of 3 vrienden, deed daar niet aan af. 

Lees hier het bericht (Frans).  

Lees hier het Franse arrest (pdf).

BRON: La Vie du Net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.