NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Donner ondanks bezwaren ingestemd met bewaarplicht

Donner ondanks bezwaren ingestemd met bewaarplicht

Tijdens een bijeenkomst van de JBZ-Raad op 21 februari heeft minister Donner van Justitie toch ingestemd met de Europese Richtlijn voor de bewaarplicht van verkeersgegevens. Dit terwijl de Tweede Kamer op 16 februari een motie aannam dat de Nederlandse regering niet zou instemmen met een Europese bewaarplicht. Tijdens de bijeenkomst zijn de lidstaten akkoord gegaan met de bewaarplicht. Het Europees Parlement stemde december vorig jaar al met de plicht.

Een belangrijk strijdpunt voor de omzetting van de richtlijn in de Nederlandse rechtsorde zal de wijze van opslag behelzen: decentraal bij de telecom- en internetaanbieders of centraal in een overheidsdatabase. Minister Donner heeft al blijk gegeven voorstander te zijn van een centrale opslagplaats in handen van het Centraal Informatiepunt Opsporing Telecommunicatie (CIOT) of mogelijk door een onafhankelijke stichting. Mogelijk probeert de minister de aanbieders hiermee te paaien doordat hiermee een deel van de kosten bij de overheid wordt neergelegd.

De kosten die gemoeid gaan met de komende plicht, heeft de Nederlandse zoekmachine Ilse al doen besluiten te stoppen met de gratis email dienst Ilse mail. Concurrentievervalsing tussen aanbieders van gratis email diensten in Europa en daarbuiten, kwam al eerder ter sprake tijdens de Kamerbehandeling van de bewaarplicht

Lees hier het volledige bericht

BRON: Bof.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.