NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Dominosteenlogo's, wervende praatjes en plaatjes: SBS6 mogelijk beboet

Dominosteenlogo's, wervende praatjes en plaatjes: SBS6 mogelijk beboet

Het Commissariaat voor de Media laat weten dat SBS6 mogelijk een boete van  € 33.750,-- opgelegd krijgt. SBS6 heeft volgens het Commissariaat in strijd met de Mediawet reclame-uitingen verwerkt in de uitzendingen van Domino Day op 18 en 19 november 2005.

In de 9 telefoonspelletjes binnen de uitzendingen waren grote prijzen te winnen. De prijzen werden duidelijk getoond terwijl de presentatoren de prijzen promootten. Bovendien waren de logo's van sponsors in de dominosteenprojecten verwerkt. Terwijl de steentjes van een bepaald dominosteenlogoproject omvielen, was een wervend praatje over die bepaalde sponsor te horen.

Dit alles is in strijd met de Mediawet waarin onder meer staat dat sponsoren alleen aan het begin en het eind van een programma vermeld mogen worden en de kijker niet tijdens een programma tot het kopen van producten of diensten aangespoord mag worden. SBS6 kan zich op de hoorzitting van 4 april aanstaande nog verdedigen, daarna neemt het Commissariaat het definitieve besluit.

BRON: Commissariaat voor de Media


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.