NL EN

Diebold misbruikt auteursrecht

De Amerikaanse fabrikant van stemmachines Diebold heeft zich ten onrechte op het auteursrecht beroepen door geheime e-mails van het internet verwijderd te krijgen. Dat is het oordeel van rechter Jeremy Fogel.

Uit de e-mails van medewerkers van Diebold bleek dat de stemmachines niet geheel betrouwbaar waren. Diebold wilde de e-mails van het internet verwijderd hebben door het vervolgen van de studenten, wetenschappers en ISPs die zij verantwoordelijk achtte voor de publicatie van de documenten. Als reactie heeft de EFF (Electronic Frontier Foundation) gezamenlijk met anderen een procedure aanhangig gemaakt om Diebold te verbieden de vervolging door te zetten.

De rechter oordeelt als volgt:

"No reasonable copyright holder could have believed that the portions of the email archive discussing possible technical problems with Diebold's voting machines were proteced by copyright . . . the Court concludes as a matter of law that Diebold knowingly materially misrepresented that Plaintiffs infringed Diebold's copyright interest."

Lees ook mijn column over de zaak.

BRON: EFF


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.