NL EN

De week van... Max Cohen

Max Cohen heeft na zijn studies Bedrijfseconomie en Informatica aan de UvA gewerkt als consultant bij IBM. In 2010 is heeft hij met Marc Habbema SOWISO opgericht, een spin off van van de Universiteit van Eindhoven. SOWISO ontwikkelt state-of-the-art e-learning voor wiskunde en aanverwante disciplines. Momenteel is hij technisch directeur bij SOWISO en bezig met de ontwikkeling en uitrol van een nieuw e-learning platform.

Hoe gaat het?

Goed! Met SOWISO zijn we een half jaar geleden een nieuw pad ingeslagen. Daar waar we eerst e-learning modules in opdracht van klanten ontwikkelden, verkopen we nu een kant en klaar e-learning platform waarin klanten zelf hun educatieve content kunnen creƫren, beheren en publiceren. Er is veel interesse voor het nieuwe platform van educatieve uitgevers en grote onderwijsinstellingen. Met die interesse komen er veel verzoeken voor features naar voren, die wij allemaal aan het verwerken zijn in de volgende versie van ons platform. Meerdere universiteiten en hogescholen hebben al aangegeven met het platform hun onderwijs te willen innoveren.

Drukke week?

Deze week staan er drie afspraken met klanten. Die gesprekken kosten veel tijd, maar zijn ook leuk om te doen omdat je via die gesprekken de behoeftes van de klant veel beter leert kennen. Daarnaast gaan we deze week een pilot starten met een hogeschool, waarvoor we deze week de kick-off meeting houden. Verder hebben wij momenteel twee stagiaires die ik begeleid en spreek ik donderdag met een van onze vaste adviseurs. In de tussentijd wordt er vooral druk geprogrammeerd!

Zijn er nog juridische hobbels?

Gelukkig niet, maar omdat we in ons aanbod zijn veranderd van dienst leverancier naar product leverancier moeten de model contracten nog wel aangepast worden. Een vraagstuk dat daarbij steeds weer naar voren komt is de bescherming van het intellectueel eigendom van de content; als iemand iets op jouw website in de cloud intikt en publiceert, van wie is dan dat stukje content? Dezelfde vraag speelt met de (studie-)resultaten van studenten/leerlingen, van wie is de data?

Wat hoop je vrijdag bereikt te hebben?

Vrijdag wil ik drie nieuwe klanten op ons platform hebben!PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.