NL EN

De Tweede Kamer als merk

De SGP stoort zich er volgens de Telegraaf aan dat in het centrum van Amsterdam een coffeeshop is gevestigd die De Tweede Kamer heet. Kamerlid Cees van der Staaij wil dat wordt opgetreden tegen de coffeeshop, die overigens al een behoorlijk aantal jaren gevestigd is in de heisteeg vlak bij het Spui.

De Tweede Kamer debatteerde donderdag met de bewindslieden van Justitie en Binnenlandse Zaken over het Nederlandse drugsbeleid. In dat debat zei Van der Staaij :"Juist vanwege het tolerante drugsbeleid moeten we de Tweede Kamer niet geassocieerd willen zien met drugsgebruik".

Hij heeft het bestuur van de Tweede Kamer (die van de Staten-Generaal) gevraagd om te kijken of de Amsterdamse coffeeshop kan worden aangepakt via het merkenrecht. Dat wordt moeilijk aangezien de Tweede Kamer geen merkrecht heeft. Dat zou ook wel een beetje raar zijn aangezien merken dienen om de waren of diensten van een onderneming te onderscheiden en niet om de binnenlandse politiek te beschermen tegen kritiek vanwege door die politiek gevoerd beleid. Ik kan eigenlijk geen enkel IE of ander recht verzinnen dat die functie zou kunnen of moeten vervullen.

BRON: boek9.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.