NL EN

De Toekomst van het boek

Debat Amsterdamse Academische Club donderdag 1 november 2012  17:00 uur

Oudezijds Achterburgwal 235, Amsterdam 

Gratis, aanmelden verplicht via e-mail: aac@uva.nl ovv debat 1 november

 

Afgelopen zomer werd bekend dat Amazon in het Verenigd Koninkrijk meer e-books verkoopt dan fysieke boeken. In Nederland is de omzet van e-books in de fictiemarkt nog slechts 5 procent. Maar de Amerikaanse online boekengigant Amazon  gaat dit jaar in Nederland ook van start. Dat brengt mogelijk snelle veranderingen met zich mee. Ondertussen hebben uitgevers en de boekhandels te kampen met een sterke daling van het aantal verkochte boeken.

 

Wat is de toekomst van het boek? Dat is de vraag die deze avond centraal staat, met bijzondere aandacht voor e-books. Een panel deskundigen gaat in debat onder leiding van AAC-bestuurslid Christiaan Alberdingk Thijm.

Panel

Bob van Duuren is directeur/eigenaar van Yindo. Yindo is een digitale bibliotheek en voorloper in het aanbieden van e-books. Yindo is genomineerd voor de publieksprijs van de Accenture Innovation Awards in de categorie Best eCommerce.

Sander van Kempen is oprichter van eBook.nl, en werkt momenteel voor Bibliotheek.nl, de digitale portal van de openbare bibliotheken in Nederland.

Joost Nijsen is directeur van Podium Uitgeverij. Door zijn vakgenoten is hij verkozen tot uitgever van het jaar in 2011.


Joost Poort (IVIR, UvA) werkt als senior economisch onderzoeker bij het Instituut voor Informatierecht (IVIR). Hij werkt als econoom mee aan diverse onderzoeken, onder meer op het gebied van (digitale) boeken.


Fabian Paagman, eigenaar van boekhandel van het jaar 2011.


Christiaan Alberdingk Thijm is advocaat, gespecialiseerd in auteursrecht en partner bij SOLV advocaten, auteur en bestuurslid van de Amsterdamse Academische Club.


Programma
17:00 uur inloop en borrel
17.30 start presentaties en debat
18.45 einde debat en borrel
19.15 aanvang diner

U en uw introducee zijn van harte welkom om na afloop met ons te dineren.


Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor het debat via aac@uva.nl ovv debat 1 november
U kunt zich aanmelden voor het diner na afloop (€ 27,50 euro) op aac.reservering@gmail.com ovv diner 1 november.

Introducees zijn welkom.

 

Meer informatie over de Academische Club op de website.

Dit debat maakt deel uit van de debatreeks die door de bestuursleden van de AAC georganiseerd wordt. Mirjam van Praag, Arnoud Boot, Mieke Zaanen, Jan Rath en Christiaan Alberdingk Thijm organiseren elk een debat dat aansluit bij hun expertise of interesse.

BRON: AAC


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.