NL EN

De Lotto vs. Ladbrokes

Ladbrokes bood op haar website de mogelijkheid tot het gokken op sportwedstrijden. Nederlandse ingezetenen konden hieraan ook deelnemen. De Lotto achtte deze gang van zaken onrechtmatig en werd in kort geding tweemaal in het gelijk gesteld.

In de bodemprocedure oordeelt de Rechtbank dat Ladbrokes inderdaad in strijd handelt met Artikel 1a Wok. De Rechtbank onderzoekt daarna of de Wok in strijd is met artikel 49 EG-Verdrag dat de vrijheid van dienstverlening waarborgt en concludeert in overweging 4.38 als volgt:

'Vooralsnog oordeelt de Rechtbank dat het Nederlandse kansspelbeleid zoals het in concreto wordt uitgevoerd, ook bij inachtneming van de aan de overheid toekomende beoordelingsvrijheid onvoldoende restrictief is om te rechtvaardigen dat aanbieders van buitenlandse kansspelen op de voet van artikel 49 EG-verdrag hun diensten in Nederland te verrichten. zij heeft echter behoefte aan een reactie van de Minister van Justitie (...), op deze voorlopige conclusie over de omzetontwikkelingen en marketingbudgetten in de kansspelmarkt.'

Lees hier de volledige uitspraak van de Rechtbank Arnhem d.d. 2 juni 2004

 

BRON: rechtspraak.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.