NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Damage control in verband met Google Buzz

Damage control in verband met Google Buzz

Bij de lancering van het nieuwe social network Google Buzz was er nog al wat misgegaan. Gebruikers die Buzz voor het eerst activeerden, werden direct gekoppeld aan hun belangrijkste mail- en chatcontacten in Gmail. Plotseling werden Buzz-gebruikers dus ‘gevolgd’ door contacten die ze niet zelf hadden uitgekozen.

 

Na kritiek treuzelde Google niet lang en paste de instellingen aan. Voortaan deed Buzz alleen nog suggesties voor contacten, in plaats van die automatisch toe te voegen. Ook maakte het bedrijf het gemakkelijker om ongewenste contacten te blokkeren en om de lijst met vrienden te verbergen op de profielpagina van de gebruiker.

 

Inmiddels worden gebruikers gevraagd om hun privacyinstellingen opnieuw te controleren. Na het inloggen krijgt men een scherm te zien waar al hun huidige privacyinstellingen worden opgesomd.

 

Op de officiële Google blog is verder dit filmpje gezet, dat teenagers uitleg geeft over hoe ze verstandig met social networks kunnen omgaan. (Bij mijn weten is Google trouwens het enige bedrijf dat video's publiceert over haar eigen privacyinstellingen.)

 

 

Om de video te bekijken dient u social media cookies te accepteren.
Klik hier om alle cookies te accepteren.

 

 

 

Zie hier de Google blog over de instellingen van Buzz, en hier een bericht op Nu.nl.
 

BRON: Google Public Policy Blog, Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.