NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Cyberprofs steunen Grokster e.a.

Cyberprofs steunen Grokster e.a.

Drie gerenommeerde hoogleraren hebben in een zgn. Amicus Brief hun steun betuigd aan Grokster, Morpheus en (indirect) Kazaa. Grokster en Morpheus, beide aanbieders van P2P-software, moeten hun handelwijze verantwoorden bij het Amerikaanse Hooggerechtshof. Eerder hadden rechtbank en Hof in de VS de aanbieders vrijgesproken. Het Nederlandse Kazaa was ook bij deze procedure betrokken, maar heeft verstek laten gaan vanwege de hoge proceskosten.

De hoogleraren dringen er bij het Hooggerechtshof op aan vooral de door het hooggerechtshof in de zgn. Betamax-zaak ontwikkelde test niet te veranderen. In die zaak ging het om de vraag of de videorecorder onrechtmatig was. De Supreme Court vond van niet, aangezien -- kortweg -- de videorecorder ook voor rechtmatige doeleinden gebruikt kan worden. De hoogleraren betogen nu dat als deze standaard wordt verlaten onder meer de iPod niet zou zijn toegestaan.

"[M]any socially valuable technologies, built and deployed in reliance on the standard this Court articulated in Sony, would be vulnerable to challenge under the modified standards urged by Petitioners and their supporters."

Lees hier de Amicus Brief.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.