NL EN
 • Home»
 • Weblog »
 • Consumentenbond: RFID-chips standaard uitzetten
 • GEPLAATST OP: 28 september 2007
 • GEPLAATST DOOR: Nicky van Dorp
 • GEPLAATST IN: Privacy
 • GOOGLE+: Nicky van Dorp

Consumentenbond: RFID-chips standaard uitzetten

De Consumentenbond wil dat winkeliers standaard de radiofrequentie-chips in producten uitzetten, op het moment dat de Nederlandse consument deze producten aanschaft. De Consumentenbond doet deze oproep naar aanleiding van een onderzoek, waarbij tweeduizend Nederlanders hun mening gaven over de RFID-chips.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door het Rathenau-instituut, bleek dat 68 procent van de ondervraagden geïnformeerd wil worden over RFID-chips in producten en een nog groter deel van de ondervraagden ervan op de hoogte wil zijn wanneer deze chip wordt gescand. Meer dan de helft van de ondervraagden is van mening dat winkeliers ervoor moeten zorgen dat een RFID-chip standaard uit staat.

De Consumentenbond is van mening dat de RFID-chips voor een inbreuk op de privacy kunnen zorgen omdat consumenten door de chips herkend kunnen worden en hun aankoopgedrag gemonitord kan worden. De Consumentenbond pleit daarom voor een systeem waarbij de consument zelf de keuze heeft of de chip 'aan' blijft staan of niet. Hierdoor zouden producenten ook gedwongen worden de voordelen van activatie aan de consument duidelijk te maken. De Consumentenbond heeft inmiddels zijn wens kenbaar gemaakt aan het platform Rfid-Nederland.

Lees hier het hele bericht.

BRON: Tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

 1. NAAM
 2. E-MAILADRES
 3. BERICHT
 4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
 5.