NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Consumentenbond lanceert "basisrechten" privacy

Consumentenbond lanceert "basisrechten" privacy

De Consumentenbond heeft in een brochure tien privacyrechten voor consumenten opgesteld. De bond gaat deze "basisrechten" gebruiken om producten en diensten te beoordelen op de bescherming van persoonsgegevens. Dit staat in een plan dat vandaag in Den Haag wordt gelanceerd.

Volgens de bond is het voor consumenten in dit digitale tijdperk steeds moeilijker om de baas te zijn over de eigen persoonsgegevens. De bond vindt dat mensen recht hebben op een goede bescherming van hun privacy.

Van de tien privacyrechten staat een aantal in de wet, voor andere punten zijn aanscherping of uitbreiding van geldende regels vereist, vindt de bond. Zo pleit de directeur van de Consumentenbond Felix Cohen ervoor dat bedrijven en de overheid risicoaansprakelijk gesteld worden voor het juist gebruiken en beschermen van persoongegevens.

Lees hier de brochure van de Consumentenbond.

BRON: Consumentenbond


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

REACTIE (1)

M. woensdag 4 januari 2012 23:28

Als een hulpverlening mijn privacy gegevens zowel schriftelijk als mondeling naar buiten heeft gegooid, kunnen jullie mij daar dan in helpen als consumentenbond of wat is hier aan te doen....
Blijf even anoniem, omdat ik bang ben voor de privacy

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.