NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Commissie: Estlandse telecomwaakhond is niet onafhankelijk

Commissie: Estlandse telecomwaakhond is niet onafhankelijk

De Europese Commissie start een procedure tegen Estland voor het Hof van Justitie van de Europese Unie. De Commissie is van mening dat nationale wet in Estland niet zorgt voor onafhankelijkheid van de telecomwaakhond van Estland.

Het ministerie van economische zaken en communicatie in Estland heeft bemoeienis bij bepaalde taken van de telecomwaakhond, in het bijzonder met betrekking tot het verdelen van kostbare radiofrequenties. Dit terwijl de staat zelf eigenaar is van het grootste telecombedrijf van Estland, Levira Ltd.

Zonder deugdelijke wettelijke waarborgen, levert dat een gevaar voor de onafhankelijkheid van de handhavingsinstantie voor telecommunicatie op. Dat is in strijd met art. 3 lid 2 van de Kaderrichtlijn. Estland is vorig jaar al gewaarschuwd, maar heeft haar wetgeving niet aangepast.

Overigens loopt Nederland ook nog steeds het risico om in een vergelijkbare procedure terecht te komen. De Commissie stuurde Nederland onlangs een ingebrekestelling omdat het in strijd met dezelfde Kaderrichtlijn zou zijn dat de Nederlandse staat kabelaars verplicht om het tv-pakket te wederverkopen. Nederland heeft nog even de tijd om op die ingebrekestelling te reageren.

BRON: Webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.