NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Commerciëlen wachten op digitale radio

Commerciëlen wachten op digitale radio

Digitale radio wordt momenteel in Nederland alleen ingezet voor de de FM-uitzendingen van de publieke omroepen binnen een beperkt gebied. Deze uitzendingen geschieden in DAB-formaat (Digital Audio Broadcasting formaat), de meest gebruikte standaard voor digitale uitzending in Nederland.

Commerciële aanbieders die digitale radio willen aanbieden aan commerciële omroepen konden zich vanaf afgelopen juni inschrijven voor een licentie op het DAB-netwerk. Het kabinet heeft echter besloten te wachten met de behandeling van het zogenaamde DAB-dossier tot na de volgende verkiezingen. Potentiële aanbieders vrezen nu dat Nederland daardoor achterop raakt op het gebied van digitale radio.

Digitale radio heeft als voordelen dat meerdere radiostations mogelijk worden gemaakt, het geluid van hogere kwaliteit kan zijn en bovendien andere signalen (voor bijvoorbeel extra informatie) meegezonden kunnen worden. Gecombineerd met andere technieken vergroot digitale radio onder meer de mogelijkheden voor mobiele telefonie.

 Lees hier het hele bericht.

BRON: Tweakers.net


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.