NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Canadese privacy groep dient klacht in tegen Facebook

Canadese privacy groep dient klacht in tegen Facebook

De Canadese Internet Policy and Public Interest Clinic (CIPPIC) meent dat Facebook privacywetgeving schendt door persoonlijke informatie van gebruikers door te geven zonder hun toestemming. Facebook ontkent dat en stelt dat zij juist een van de hoogste standaarden van privacybescherming kent

De klacht richt zich tot Facebook omdat dit de grootste social networking site is in Canada en omdat gebruikers van Facebook vanwege hun leeftijd, tussen de 14 en 25 jaar oud, extra kwetsbaar zijn. Zo zou een veertienjarige zich bijvoorbeeld niet zonder meer realiseren dat Facebook privacy settings kent en hoe hij daar gebruik van kan maken.

Bovendien zouden persoonlijke gegevens, zelfs wanneer een gebruiker de strengste privacy settings ingestelt, verder worden verspreid aan vrienden met lagere privacy setting, aldus CIPPIC.

De Canadese Privacy Commissioner die de klacht onderzoekt zal in eerste instantie proberen het geschil in overleg op te lossen. Mocht dat niet lukken dan kan zij de zaak voor de rechter brengen.

Lees hier de klacht.

Lees hier het hele bericht

BRON: BBC


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.