NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Brinkhorst: 'Makelaarsland kan klagen over NVM'

Brinkhorst: 'Makelaarsland kan klagen over NVM'

Minister Brinkhorst vindt dat Makelaarsland een klacht kan indienen bij de NMa over de handelwijze van de NVM. Dit blijkt uit zijn antwoord van gisteren op kamervragen van kamerlid Bakker. De NVM heeft aangekondigd maatregelen te nemen tegen Makelaarsland, aangezien de website zich niet aan de kwaliteitseisen van de NVM zou houden. 

Makelaarsland biedt vanaf februari 2005 haar diensten via internet aan. Klanten van Makelaarsland zijn vooral geĆÆnteresseerd in het verkrijgen van toegang tot de NVM-website www.funda.nl. Werkzaamheden die andere makelaarskantoren wel voor hun klanten doen, levert Makelaarsland niet of in veel mindere mate. Zo dienen verkopers van woningen potentiĆ«le kopers bijvoorbeeld zelf rond te leiden in hun woning. Door de lagere kosten die Makelaarsland hierdoor per klant heeft, kan het bedrijf een lager tarief bieden dan andere makelaarskantoren. NVM is dit een doorn in het oog. Brinkhorst hierover:

"Innovatieve dienstverlening juich ik toe aangezien dit meer keuzevrijheid voor consumenten oplevert. (...) Makelaarsland kan tegen eventuele maatregelen van de NVM in beroep gaan bij de centrale raad van toezicht van de NVM. Makelaarsland zou ook een klacht kunnen indienen bij de NMa. In dat geval is het vervolgens aan de NMa te besluiten of er redenen zijn om in te grijpen."

Over de kans van slagen van de klacht laat Brinkhorst zich niet uit.

BRON: Zibb


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.