NL EN

BREIN stuurt brief naar ISP's

Naar aanleiding van het recente vonnis in het kort geding van BREIN tegen KPN, heeft BREIN een brief gestuurd naar alle Nederlandse ISP's. BREIN grijpt het vonnis aan om de ISP's op te roepen voortaan op eerste melding van BREIN over te gaan tot afgifte van NAW gegevens en afsluiting van de betreffende website.

BREIN houdt er een ruime lezing van het vonnis op na. Het geschil betrof de Bittorent site dutchtorrent.org. De voorzieningenrechter Den Haag oordeelde in dit specifieke geval, na afweging van alle relevante factoren, dat KPN de NAW gegevens van haar abonnee moest afgeven en over moet gaan tot afsluiting van de abonnee mocht de website weer online gaan.

ISP's bevinden zich in dit soort situaties in een lastig parket. Enerzijds hebben zij de belangen van de (vermeende) rechthebbenden, zoals BREIN te respecteren, anderzijds hebben zij de privacybelangen van hun abonnees te waarborgen. ISP's worden zo gedwongen om op de stoel van de rechter te gaan zitten. De voorzieningenrechter heeft aangegeven begrip te hebben voor de lastige positie waarin ISP's verkeren. Inmiddels hebben zowel XS4All als KPN een procedure in het leven geroepen aan de hand waarvan verzoeken als van BREIN zullen worden beoordeeld.

Lees hier de brief van BREIN.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.