NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • BREIN heeft het wederom op de ISP voorzien

BREIN heeft het wederom op de ISP voorzien

De handelspraktijken van BREIN zijn inmiddels een bekend fenomeen. BREIN zet zich in om de verspreiding van auteursrechtelijk beschermd werk via het internet tegen gaan. Doordat het aanspreken van de houders van de websites waarmee deze werken worden verspreid (de torrent-sites) geen succes heeft spreekt BREIN de Internet Service Provider (ISP) aan om de website te blokkeren. Deze tactiek gebruikte BREIN eerder in de procedures voor het blokkeren van de torrentsite The Pirate Bay. De ISP’s Ziggo, XS4ALL, UPC, KPN en T-Mobile werden veroordeeld tot het blokkeren van de torrentsite.

De ISP die het ditmaal voor de kiezen krijgt van BREIN is XS Networks. Deze juridische strijd gaat om de torrentsite Sumo Torrent. Deze site werd in 2007 in Nederland gehost door Leaseweb. Na sommatie door BREIN verwijderde Leaseweb de site en stond de identiteitsgegevens van de makers van Sumo Torrent af aan BREIN. De informatie bleek echter niet correct te zijn. De torrentsite verhuisde vervolgens naar Canada en Japan, om daarna weer in Nederland door XS Networks te worden gehost. In 2008 sprak BREIN XS Networks aan op het hosten van de torrentsite en startte een kort geding, dat later weer is ingetrokken. XS Networks weigerde echter te voldoen aan het verzoek van BREIN tot afgifte van de gegevens en het uit de lucht halen van de website.

In januari dit jaar heeft BREIN XS Networks gedagvaard om de site van Sumo Torrent uit de lucht te krijgen en identiteitsgegevens van de houders van de website in handen te krijgen. De vordering tot verwijderen van de website is inmiddels achterhaald, omdat XS Networks per 1 februari 2012 zelf is gestopt met de dienstverlening. Tevens heeft XS Networks de identiteitsgegevens van de mensen achter Sumo Torrent aan BREIN overhandigd, deze bleken wederom niet correct te zijn.

Ondanks de medewerking van XS Networks in het afstaan van de identiteitsgegevens aan BREIN gaat de rechtszaak gewoon door. BREIN wil namelijk de schade die de auteursrechthebbende zouden hebben geleden door de activiteiten van Sumo Torrent  verhalen op XS Networks. Ook zou XS Networks over meer identiteitsgegevens beschikken dan zij tot dusver aan BREIN heeft afgestaan, zo stelt BREIN tijdens de zitting van afgelopen woensdag.

Overigens is Sumo Torrent gewoon bereikbaar, de site wordt nu gehost in Oekraïne. De actie tegen XS Networks om de torrentsite offline te krijgen is in dit geval dus net zo succesvol als de overige acties van BREIN tegen ISP’s: The Pirate Bay is ook nog steeds bereikbaar.

BRON: nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.