NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Boete van €12.000 voor Hyves-spammer

Boete van €12.000 voor Hyves-spammer

Hyves heeft na 1300 klachten over ongevraagde 'krabbels' over een maffiaspel een klacht ingediend bij de OPTA. De krabbel wekte de suggestie van een vriend uit het Hyves-adresboek van de Hyver afkomstig te zijn. De Hyver werd uitgenodigd om met deze 'vriend' het spel te gaan spelen.

 

De OPTA bracht, naar aanleiding van de klacht van Hyves, ‘een bezoek’ aan het woonadres van de privépersoon en vorderde bewijsmateriaal. Deze persoon bleek in twee weken, middels anonieme profielen en speciale software, ruim 3,2 miljoen 'krabbels' te hebben verstuurd. De spammer wordt verweten zonder voorafgaande toestemming van de ontvanger, zonder zijn identiteit te vermelden en zonder een opt-out mogelijkheid te bieden, elektronische berichten via Hyves te sturen.

 

Vanwege de relatief korte periode waarbinnen de spam is verstuurd en het ontbreken van aantoonbaar substantieel financieel voordeel, heeft OPTA de privépersoon, wiens identiteit geheim wordt gehouden, 12.000 euro aan boetes opgelegd. Hij (of zij) kan nog een bezwaar indienen en daarna eventueel in beroep gaan tegen het boetebesluit.

 

Hyves is tevreden over de uitkomst. "Social networks zijn potentieel spam-vrije communicatieplatformen omdat er vooral door vrienden onderling wordt gecommuniceerd. Die vertrouwde omgeving wordt bedreigd door spammers. We zijn dan ook erg blij dat dankzij deze uitspraak van OPTA spam voortaan hard aangepakt kan worden."

 

Zie hier het persbericht en hier het boetebesluit van OPTA.

BRON: Opta.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.