NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Bewaarplicht wordt tegen het licht gehouden

Bewaarplicht wordt tegen het licht gehouden

Het Grondwettelijke Hof in Oostenrijk heeft ten aanzien van de Richtlijn dataretentie (02/58/EG) prejudiciële vragen gesteld aan het Europese Hof van Justitie (EHvJ). Het Grondwettelijke Hof heeft namelijk bedenkingen bij de grootschalige langdurige opslag van telecommunicatiegegevens.

Ook in Nederland is er op grond van de Richtlijn dataretentie een bewaarplicht voor telecommunicatiegegevens ingesteld (artikel 13.2a Telecommunicatiewet) . Op basis van deze bewaarplicht moeten gegevens in verband met telefonie 12 maanden en gegevens inzake e-mail, internettoegang en internettelefonie 6 maanden worden bewaard.

In Nederland is veel verzet geweest tegen de bewaarplicht door onder meer Bits of Freedom en XS4ALL. Bits of Freedom heeft recent nog verzocht tot opschorting van de handhaving van de bewaarplicht.

De antwoorden op prejudiciële vragen laten over het algemeen zo’n anderhalf jaar op zich wachten. Wellicht dat de antwoorden er voor zorgen dat de bewaarplicht in Nederland op de schop kan.

Lees hier het volledige bericht.  

BRON: webwereld


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.