NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Beveiligingsbedrijf signaleert meer cyberspionage in bedrijfsleven

Beveiligingsbedrijf signaleert meer cyberspionage in bedrijfsleven

Volgens beveiligingsbedrijf SANS is de praktijk van digitale spionage overgewaaid van de publieke naar de private sector. Niet alleen staten bespioneren elkaar door in te breken op computersystemen. Steeds vaker zijn het, veelal internationaal opererende, ondernemingen. Bij internationale zakelijke contacten moet spionage extra informatie opleveren voor aan de onderhandelingstafel, zegt Alan Paller, directeur van de onderzoekstak van SANS.

'Als je in het buitenland woont en je wilt zaken doen met een groot Amerikaans bedrijf, dan wil je de best mogelijke deal bereiken. We zien steeds vaker bewijs dat mensen zijn betaald om in te breken in computers van bedrijven en van hun accountants, consultants en advocaten. Zij hopen daar informatie te vinden die zij in hun voordeel kunnen gebruien', aldus Paller.

Veel hackers zouden gebruik maken van phishing-aanvallen. Ze hopen dat werknemers attachements openen die van collega's lijken te komen. In werkelijkheid openen zij daarmee de deur tot het systeem, waarna de inbrekers zonder tegenstand binnenwandelen.

De traditionele beveiliging wordt steeds meer op de proef gesteld door mobiele diensten en thuiswerkplekken die toegang bieden tot zakelijke netwerken.

Lees hier het hele bericht.

BRON: webwereld.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.