NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Beroep Microsoft tegen EC vandaag van start

Beroep Microsoft tegen EC vandaag van start

Vandaag gaat het beroep van Microsoft van start tegen de boete zoals deze is opgelegd door Europese Commissie. Microsoft stelt, kort gezegd, dat de Europese Commissie geen goede marktanalyse heeft gemaakt en dat de wijze waarop de Commissie de regels interpreteert en toepast niet overeenstemmen met deze tijd, waarin het voor bedrijven mogelijk is plotseling een grote marktspeler te worden, iets wat volgens Microsoft geillustreerd wordt door de positie die Apple met iTunes razendrap innam.

De Europese Commissie legde Microsoft eerder een boete van EURO 497 op en bovendien de verplichting Windows uit te brengen zonder Mediaplayer (wat Microsoft in juni 2005 deed) en verplichte Microsoft bovendien concurrenten inzicht te geven in communicatieprotocollen van Windows. Over de wijze waarop dat laatste moet geschieden zijn de Commissie en Microsoft het nog steeds niet eens.

Waarschijnlijk zal het beroep een hele week in beslag nemen en zal de uitspraak van het Hof van Eerste Aanleg nog wel even op zich laten wachten.

Lees hier het hele bericht.

BRON: Automatiseringsgids


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.