NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Belgische rechter: “choco” hazelnootpasta hoeft geen chocolade te bevatten

Belgische rechter: “choco” hazelnootpasta hoeft geen chocolade te bevatten

Winkelketen Delhaize mag haar hazelnootpasta “choco” blijven noemen, ook al bevat de pasta geen chocolade. Dat heeft de Brusselse rechtbank van koophandel onlangs geoordeeld in een procedure tussen Ferrero (de producent van Nutella) en Delhaize.

Ferrero vond dat Delhaize de klant misleidde door haar hazelnootpasta als choco op de markt te promoten. Zij eiste daarom dwangsommen tussen 1.250 en 100.000 per inbreuk. De Belgische rechter heeft de vordering echter afgewezen. Volgens de rechter gebruikt Delhaize het woord “choco” alleen om aan te geven hoe de hazelnootpasta smaakt en suggereert Delhaize niet dat chocolade een ingrediënt is. Daarnaast is “choco” niet alleen een afkorting van “chocolade”, maar kan het ook een afkorting zijn van “chocoladepasta” of “chocopasta”.

Het begrip “chocolade” is in Nederland gedefinieerd in het Warenwetbesluit Cacao en chocolade, een implementatie van de Europese Richtlijn cacao- en chocoladeproducten. Volgens het Warenwetbesluit is chocolade “de waar die wordt verkregen uit cacaoproducten en suikers”.PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.