NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Belgische CD-handelaren veroordeeld tot miljoenenboete

Belgische CD-handelaren veroordeeld tot miljoenenboete

Twee Belgische handelaren in blanco CD's en DVD's zijn in een bodemprocedure voor de Rechtbank Den Haag veroordeeld tot een boete van ruim 8 miljoen euro, voor het niet afdragen van de thuiskopievergoeding over de schijfjes.  Bovendien moeten de Belgen ruim 400.000 euro aan achterstallige vergoedingen betalen.

 

De rechtszaak was aangespannen door Stichting de Thuiskopie. Bij controles door de Stichting op computerbeurzen was meermaals vastgesteld dat de handelaren CD's verkochten waarover geen heffing was betaald. Bij een controle in 2004 heeft de FIOD/ECD op aangifte van de Stichting 747.196 blanco informatiedragers in beslag genomen.

 

In kort geding waren beide handelaren vorig jaar al veroordeeld tot opgave van het aantal verhandelde CD's en tot het staken van hun import en verkoop. De handelaren hadden zich onder meer verweerd door te stellen dat de heffingssystematiek van de Stichting in strijd zou zijn met de Auteurswet. De voorzieningenrechter verwierp dit verweer, en de rechter in de bodemprocedure sluit zich daar nu bij aan. Voorts heeft de rechter bepaald dat de thuiskopievergoeding alsnog moet worden betaald, en heeft hij de hoogte van de boete vastgesteld.

Lees hier het hele bericht

BRON: Boek9.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.