NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Belastingdienst over de schreef met gebruik gegevens inkomensafhankelijke huurverhoging

Belastingdienst over de schreef met gebruik gegevens inkomensafhankelijke huurverhoging

In een vandaag uitgebracht persbericht meldt het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) dat de Belastingdienst in strijd met de wet de inkomensgegevens van alle huurders in Nederland heeft gebruikt voor de uitvoering van de inkomensafhankelijke huurverhoging. Na onderzoek van het CBP bleek dat de Belastingdienst alle huurwoningen had meegenomen in haar bestand, terwijl de inkomensafhankelijke huurverhoging niet voor alle huurwoningen geldt. Ten minste 12% van de woningen had niet in het bestand opgenomen mogen worden. De gegevensverwerking in 2013 was daarom bovenmatig en de werkwijze onrechtmatig, aldus het CBP.

De Belastingdienst heeft laten weten naar aanleiding van het onderzoek van het CBP maatregelen voor een nieuwe werkwijze in 2014 te treffen. Het CBP zal deze voorgenomen handelwijze onder de loep nemen. Uiteraard zullen ook de verschillende huurdersverenigingen, waaronder Huurdersvereniging Amsterdam die met steun van 39 andere huurdersverenigingen, bijgestaan door mijn kantoorgenote Anke Verhoeven, een procedure tegen de Staat is gestart vanwege deze "gluurverhoging", de handelwijze van de Belastingdienst nauwlettend volgen.

Lees hier het persbericht van het CBP (met links naar o.a. de definitieve bevindingen van het CBP) en hier het bericht op Nu.nl. Afbeelding: Woonbond.

BRON: CBP, Nu.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.