NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Arrestaties inzake virusaanval ABN AMRO

Arrestaties inzake virusaanval ABN AMRO

In Rusland en Oekraïne zijn drie personen opgepakt die er van worden verdacht digitale aanvallen te hebben uitgevoerd op ABN AMRO rekeningen in het Westen.

In maart 2007 ontvingen klanten van ABN AMRO een spam e-mail met een virus waarin werd verwezen naar een website die zeer sterk op de website van ABN AMRO leek. Zodra de ABN AMRO leden via deze nep-website betalingen verrichtten, werden ook frauduleuze overboekingen verzonden zonder dat de klant dit merkte. De schade bedroeg ruim EUR 100.000,-.

De verdachten gingen als volgt te werk. Er werden IP-addressen afgenomen bij een dubieuze Russische ISP die van meerdere strafbare feiten wordt verdacht.  Nederlandse katvangers moesten het geld vervolgens op hun rekening laten storten, de bedragen contant opnemen en via moneytransfers overboeken naar weer andere katvangers in Rusland en de Oekraïne. De mogelijke daders konden worden achterhaald doordat het Nederlandse Team High Tech Crime zich als katvanger voordeed.

De bekende 3x kloppen campagne van de Nederlandse Vereniging van Banken werd gelanceerd als reactie op deze frauduleuze praktijken.

Lees hier het volledige bericht.

BRON: Emerce.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.