NL EN

Apple vs Samsung

In een volgende episode van de epische strijd tussen Samsung en Apple wint Samsung (weer). De vraag, die nu aan de rechtbank in Den Haag was voorgelegd, was of de Galaxy Tab onder de beschermingsomvang van het Gemeenschapsmodel van Apple viel.

 

 

Het Britse Court of Appeal oordeelde in oktober 2012 dat de Galaxy Tab niet onder de beschermingsomvang viel van het Gemeenschapsmodel van Apple. Nu dit echter andere Samsung-vennootschappen waren en de Nederlandse vennootschappen dus geen partij waren in deze Britse procedure, heeft Samsung Nederland er belang bij heeft om in rechte vastgesteld te krijgen dat de Galaxy Tab niet onder de beschermingsomvang valt van het Gemeenschapsmodel.

 

Het Britse oordeel is echter doorslaggevend. Het betreft immers eenzelfde rechtsvraag, te weten de vraag of de Galaxy Tab onder de beschermingsomvang van Apple's Gemeenschapsmodel valt. De Haagse rechtbank volgde Samsung in haar betoog dat het Britse oordeel (gegeven in hoger beroep!) dus inhoudelijk wel richtinggevend is bij de beoordeling van de Nederlandse kwestie.

 

Omdat Apple geen andere argumenten naar voren heeft gebracht en niet heeft gesteld waarom het Britse oordeel niet ter zake doet, ziet de Haagse rechtbank geen reden om af te wijken van het beginsel dat het Britse oordeel moet worden gevolgd.

 

Samsung krijgt een verklaring voor recht dat de Galaxy Tab 7.7, 8.9 en 10.1 niet onder de beschermingsomvang van het Gemeenschapsmodel van Apple vallen.

 

Samsung probeert stilaan haasje over te spelen met Apple. En deze uitspraak geeft Samsung misschien weer dat extra duwtje in de rug. Samsung en Apple zullen elkaar echter nog vaker tegenkomen in de juridische ring. Het kort geding waarin Apple Samsung inbreuk op het Gemeenschapsmodel verwijt, is nog steeds aanhangig bij de Hoge Raad.

BRON: IE Forum


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.