NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Amerikaanse legerwebsites lekken zelf meeste geheimen

Amerikaanse legerwebsites lekken zelf meeste geheimen

Uit een intern onderzoek van de Amerikaanse Defensie blijkt dat het niet de webloggers zijn die de meeste gevoelige informatie over militaire operaties lekken. De officiĆ«le sites van het Amerikaanse leger zijn zelf de hoofdschuldige, aldus het onderzoek.

De onderzoeksgegevens werden openbaar gemaakt op aandringen van de elektronische burgerrechtenorganisatie Electronic Frontier Foundation (EFF). Deze organisatie verzet zich al langer tegen censuur van online dagboeken van Amerikaanse militairen.

Het leger besloot in mei dat soldaten hun weblogberichten vooraf moeten laten goedkeuren door hun leidinggevenden, om te voorkomen dat zij details over militaire operaties zouden prijsgeven. Ook blokkeerde Defensie de toegang tot onder meer videosite Youtube en netwerksite Myspace.

Ook het Nederlandse leger bepaalde in maart dat er scherper toezicht gehouden zou worden op de online activiteiten van uitgezonden militairen. Aanleiding vormden toen, naast de veiligheid, een aantal racistisch getinte berichten op weblogs van soldaten in Afghanistan.

Lees hier het hele berichtPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.