NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Al is de leugen nog zo snel, ...

Al is de leugen nog zo snel, ...

De Chinese turnster He Kexin, die twee gouden medailles heeft gewonnen, is geen zestien. Volgens Stryde, een in een klap wereldberoemde blogger, blijkt uit officiële stukken dat zij slechts 14 jaar is en volgens de regels dus veel te jong om deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Er was al eerder discussie geweest over de jong ogende turnster. Op vragen van Amerikaanse kranten legde de Chinese turnbond echter een kopie van het paspoort van He Kexin over dat 1992 als geboortedatum vermeldt. De Chinese webpagina's waarop het geboortejaar 1994 voorkwam, zijn allang niet meer beschikbaar. En, ze waren zelfs niet meer te achterhalen via de cache van Google.

De discussie leek te verstommen. Er zijn echter meer zoekmachines die links aanbieden naar opgeslagen kopieën van online documenten. Daardoor blijft de informatie beschikbaar hoewel de originele documenten van internet worden verwijderd, of als de server waarop die staan niet bereikbaar is.

Via de cache van de Chinese zoekmachine Baidu vond Stryde een spreadsheet op de website van het Chinese ministerie van Sport. In dat document staat als geboortedatum van He Kexin vermeld: 1 januari 1994.

Moet de jonge turnster haar plak nu inleveren? Dat is goed mogelijk, tenzij de informatie op de spreadsheet fout was natuurlijk en daarom was verwijderd. De waarheid is dus nog niet volledig achterhaald. Maar dat lijkt, nu de discussie weer in alle hevigheid is aangewakkerd, niet meer dan een kwestie van tijd.  

BRON: http://strydehax.blogspot.com/2008/08/hack-olympics.html


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.