NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Airbnb verwijdert illegale Amsterdamse hotels

Airbnb verwijdert illegale Amsterdamse hotels

Sinds najaar 2014 staat de gemeente Amsterdam particuliere vakantieverhuur van woningen toe. Daar zijn echter wel een aantal regels aan verbonden. Je mag je woning niet langer dan twee maanden per jaar verhuren, je moet wel zelf in de woning wonen, je moet toeristenbelasting betalen, je woning moet brandveilig zijn en er mag geen overlast ontstaan voor omwonenden. Hou je je niet aan deze verplichtingen, dan riskeer je een boete.

 

Bij het toezicht op de naleving van deze verplichtingen kreeg Amsterdam in december hulp uit onverwachte hoek: volgens de Volkskrant verwijderde huizenverhuurplatform Airbnb in december 170 Amsterdamse huizen van het platform, omdat de aanbieders van deze woningen ‘in ogen van Airbnb overduidelijk fungeren als illegaal hotel’.

 

Uit het bericht volgt niet of Airbnb ook een stap verder gaat dan alleen de advertenties verwijderen. Zo zou Airbnb ook de gegevens van de verhuurder kunnen doorspelen aan de gemeente, zodat de gemeente een bestuurlijke boete kan opleggen. Inmiddels zijn veel van de verwijderde aanbieders weer actief, onder een andere naam of een ander adres.

 

 

BRON: volkskrant.nl


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.