NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • Aangifte wegens filmpje steekpartij

Aangifte wegens filmpje steekpartij

Advocaat Job Knoester gaat aangifte doen van smaad en haatzaaierij tegen het AD en Geenstijl als zij een filmpje, waarop te zien is hoe een 25-jarige Hagenaar in elkaar zakt na een steekpartij, niet van hun internetsite halen.

De politie hield in de zaak twee verdachten aan. Knoester is de raadsman van een van hen, een 45-jarige Hagenaar. De advocaat wil ook naar de Raad voor de Journalistiek stappen. Hij vindt dat het AD en Geenstijl inbreuk hebben gepleegd op de privacy van zijn cliënt.

De Hagenaar overleed nadat hij was neergestoken en van het dak van een schuurtje afviel. Op het filmpje, dat is gemaakt door onbekenden, is te zien hoe het slachtoffer na de steekpartij en val opstaat, enkele meters loopt en uiteindelijk nog een keer in elkaar zakt. De verdachten zijn wel op de video te zien, de steekpartij niet. Het incident vond eind januari plaats.

Knoester zegt dat zijn cliënt aan de virtuele schandpaal is genageld. "Er zijn meerdere bedreigingen binnengekomen. Hij is al publiekelijk veroordeeld nog voordat het proces tegen hem moet beginnen." Volgens hem bestaan er geen journalistieke redenen om het filmpje nog langer op de website te houden.

Lees hier het hele berichtPAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.