NL EN
  • Home»
  • Weblog »
  • 12 stapels boeken van de aarde tot de zon

12 stapels boeken van de aarde tot de zon

Twee onderzoekers van IDC Technology Research hebben berekend dat er in 2006 wereldwijd 161 exabytes - oftewel 161 miljard gigabytes - aan digitale informatie beschikbaar was. Volgens IDC is die hoeveelheid data vergelijkbaar met drie miljoen keer de informatie vervat in alle boeken die er ooit geschreven zijn, of met 12 stapels boeken die reiken van de aarde tot de zon.

In 2003 beschikte de wereld over slechts vijf exabyte aan data. Hoewel opslagcapaciteit geen schaars goed is, is het volgens onderzoeker John Gantz wel nuttig om te begrijpen waar de enorme groei vandaan komt.

Alledaagse toepassingen, zoals Youtube filmpjes en e-mail, vormen een steeds groter aandeel van alle data en dit aandeel is stijgende. Naar verwachting zal in 2010 zeventig procent van alle digitale content geproduceerd worden door individuen. Verder zorgen regels die een langere bewaarplicht van gegevens voorschrijven aan bedrijven voor extra data. In 2010 zal de totale data-omvang 998 exabyte (oftwel bijna een zettabyte) beslaan.

Lees hier het hele artikel

 

BRON: Wired


PAGINA DOORSTUREN

DEZE PAGINA IS SUCCESVOL DOORGESTUURD!

EEN REACTIE PLAATSEN

UW E-MAIL ADRES WORDT NIET GETOOND AAN ANDERE BEZOEKERS.

  1. NAAM
  2. E-MAILADRES
  3. BERICHT
  4. WANNEER U DEZE REGEL KUNT LEZEN, VUL HET VOLGENDE VELD DAN NIET IN!
  5.