NL EN

Pagina doorsturen

X

Deze pagina is succesvol doorgestuurd!

Wat is de RSS-feed van deze site?

http://www.solv.nl/xml/rss-algemeen.xml.php

Naast deze algemene feed bestaat er per weblogrubriek een feed met alle weblogitems en per weblogitem kunnen de reacties bij een weblogitem ook via een aparte feed bijgehouden worden. Pagina's met een RSS feed herkent u aan het RSS icoon in de adresbalk van uw browser. Klik op dit icoon om de RSS feed te openen. 

Wat is RSS?
De meest gangbare verklaring is 'Really Simple Syndication'. Het is een toepassing van de internettaal XML (Extended Markup Language).

Wat heb ik eraan?
RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs of nieuwssites om steeds op de hoogte te blijven van het laatste artikel/nieuws over de onderwerpen van uw voorkeur. Doordat uw RSS-lezer u automatisch laat weten wanneer er iets nieuws verschijnt, hoeft u niet telkens al uw favoriete websites na te gaan, op zoek naar nieuws.

Hoe ga ik van start?
Om RSS-bestanden te lezen heeft u een RSS-lezer nodig. RSS-lezers zijn er in vele soorten en smaken, voor Linux, Macintosh en Windows. Via Google vindt u een lijst van RSS-lezers (newsreaders) die al dan niet gratis op het web worden aangeboden.

De browser Mozilla Firefox bevat een ingebouwde RSS-lezer onder de naam 'Live Bookmarks'. De browser Mozilla Firefox kunt u gratis downloaden. Ook Internet Explorer 7 zal RSS standaard ondersteunen.