NL EN

Pagina doorsturen

X

Deze pagina is succesvol doorgestuurd!

 

 

 

De Clinic is de enige gespecialiseerde rechtswinkel op het gebied van Technologie, Media en Communicatie (TMC). Dat betekent dat er wordt geadviseerd op het gebied van privacy, intellectuele eigendom, mediarecht, consumentenrecht, etc. De Clinic is in 2008 opgericht door SOLV, maar inmiddels volledig zelfstandig.

 

Wekelijks verleent de Clinic telefonisch en via internet gratis juridisch advies aan minder vermogende particulieren en start-ups. Elke week  worden deze binnengekomen vragen besproken met de deelnemende advocatenkantoren. 

 

Daarnaast wordt er proactieve juridische ondersteuning geboden aan geselecteerde start-ups uit de metropoolregio Amsterdam op het gebied van Technologie, Media en Communicatie. Dit gebeurt in studententeams onder intensieve begeleiding van vooraanstaande advocatenkantoren, waaronder Freshfields Bruckhaus Deringer, Kennedy van der Laan, NautaDutilh, Certa Legal, Stibbe, DLA Piper en SOLV.

 

Deze vorm van samenwerken met andere studenten en advocaten is een perfecte voorbereiding op de praktijk. Studenten praktijkvragen te analyseren en te vertalen naar juridische vraagstukken. Ze analyseren en interpreteren relevante rechtsregels aan de hand van de behoeften van start-ups en rechtzoekenden. Ook doen de studenten mondelinge en schriftelijke vaardigheid op in het effectief communiceren met ondernemers en particulieren over juridische kwesties.

 

Wilt u meer weten over werken bij de Clinic of wilt u een vraag stellen aan de Clinic? Bezoek dan de website.