NL EN

POSTS

09-09

DIGITALE ONTWRICHTING: HET AANPAKKEN VAN CYBERCRIMINALITEIT

14:59 uur Stagiair | 1 reactie

Tegenwoordig wordt een groot deel van ons leven gereguleerd door het internet. Zo gebruikt de overheid DigiD en de banken internetbankieren. Winkelen doen we niet meer in de winkel maar online in... Lees verder.

10-05

AUTEURSRECHTINBREUK DOOR UITZENDEN VOETBALWEDSTRIJDEN IN CAFÉ

10:37 uur Stagiair | 0 reacties

Cafés zitten tijdens voetbalwedstrijden vol met liefhebbers die onder het genot van een drankje hun favoriete club bekijken. Het uitzenden van voetbal heeft zo zijn financiële voordelen voor... Lees verder.

11-04

FAKE NEWS: DE FACILITERENDE OVERHEID

14:26 uur Stagiair | 0 reacties

De strafrechtadvocaat Sidney Smeets kondigde via Twitter een onverwachte carrièrewissel aan: ‘’Blij dat ik vandaag eindelijk bekend mag maken dat ik samen met Johan Derksen zal... Lees verder.

04-03

ZIJN DE VERGAANDE NABURIGE RECHTEN NOG WEL TE RECHTVAARDIGEN?

16:05 uur Stagiair | 0 reacties

In de bekende en nog steeds lopende Metall auf Metall -zaak heeft het verwijzende Bundesgerichtshof, het Hof van Justitie van de Europese Unie (hierna: HvJ EU) verzocht om een prejudiciële... Lees verder.

27-02

DE PRINSES EN DE KACHELMAN

15:59 uur Stagiair | 0 reacties

Axel Springer is geen vreemde bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens. Ook Kachelmann is met rechtbanken bekend. Door een ex-vriendin werd hij beschuldigd haar verkracht en mishandeld... Lees verder.